Feketés mozgó alakzatok a látótérben

Tisztelt Doktornő! Egyszer tizenéves koromban átestem egy influenzán. Ezt követően a jobb szemem látóterében megjelent egy fekete apró, a szemmozgást követő szabálytalan alakzat, leginkább amőbához hasonlítható. Ez az évek alatt sokszorozódott, már a bal szememben is úszogat néhány. Leginkább fehér, vagy világos felületek nézegetésekor észrevehető. Mi lehet ez? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a fekete pontok a látótérben témában

Tisztelt kérdező! A leírt panasz hátterében - figyelembe véve az életkorát is - leginkább az üvegtest finom töredezettsége, a kötőszöveti rostok összecsapzódása állhat. Az influenzával való kapcsolódás valószínűleg véletlen egybeesés lehet. Bő folyadék, vitamin fogyasztás lenne javasolt a folyamat lassítása érdekében. Ha hirtelen nagyon sok jelenne meg és nagyon zavaróvá válna akkor szemészeti szakorvosi vizsgálatra van szükség a pontos kórok kiderítésére.

Kérdés: 2011. október 18., 17:22; Megválaszolva: 2011. október 20., 21:12
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?