• Szivárványhártya-gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Fiatal barátom fájó, bevérzett szemmel szemorvoshoz fordult, aki szivárványhártya gyulladást diagnosztizált nála, és különböző vizsgálatok elvégzését írta elő. Valamilyen más betegség okozza ezt a különös betegséget, vagy önállóan is "keletkezik"? Maradéktalanul gyógyul? Életvitelen kell változtatnia?

        Dr. Papp Júlia válasza a szivárványhártya-gyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Az iritisek, iridocyclitisek hátterében nagyon gyakran a szervezetben máshol fellelhető gyulladás állhat. A helyi kezelés mellett fontos a góc felkutatása és megszüntetése. Ezért első lépésben a körültekintő kivizsgálás, a góckutatás szükséges, ugyanis, ha a góc fennáll akkor a szemgyulladás kiújulása sokkal valószínűbb. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a legalaposabb kivizsgálás sem derít fényt a gócra ilyen esetekben a helyi gyulladáscsökkentő kezelés marad. A gyógyulás kimenete a gyulladás súlyosságtól, ismétlődésétől, a szem egyéb betegségétől stb. függ.


        Kérdés: 2011. október 17., 19:07; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A mai napon látótér vizsgálaton vettem részt,zöldhályog gyanú miatt. Segítséget szeretnék kérni a lelet kiértékelésében, mert egyelőre nem kaptam semmilyen információt a mért értékek jelentéséről. Az...
        Üdvözlöm! Az lenne a kèrdèsem hogy most voltam szemèszeti vizsgàlaton ahol kitàgitott pupillàval csinàltak vizsgàlatokat. A papirra az van írva hogy èp papilla, èp makula, èp perifèria. Oct: GCC 85/83 Az lenne a kèrdèsem hogy ez az oct...