Látászavar - 3

Tisztelt Dr. Papp Júlia! Köszönöm a válaszát! Kérdésére ragálva Hess függöny vizsgálatot még nem végeztek rajtam. A látótér vizsgálatra annyit mondtak, hogy jó és két rajzot kaptam, az egyikre annyi van írva, hogy CFF: 43 44/42.. Ami talán informatívabb, hogy a 6 azonos helyen volt próbálkozás után elmentem egy másik kórház szemészetére és ott megláttak egy vénás retinopathia ("pretrombosis") -os állapotot, amit aztán én is láttam a készített képeken. Most további részletes véralvadási faktor vizsgálatot javasolt a szemész dr. A háziorvos továbbra is az ellenkező oldali idült mastoiditis műtétben látja a megoldást, mivel szerinte az okozhat vénás trombotikus állapotot, így neurológustól kért vénás CT-t, de a neurológus úgy döntött, hogy koponya és vénás MR vizsgálat lesz. Fel fogok keresni egy szemész-ideggyógyászt is, mert úgy tűnik, ez a határmezsgye eléggé elhanyagolt területté vált a külön szakosodott ideg és a külön szem szakorvosok részéről. Válaszát várom és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Nagyon örülök a tovább lépéseknek és remélem, hogy a véralvadási paraméterek ellenőrzése hoz majd pontos eredményt.

(Két apró dolog vetődött fel még bennem, az egyik, hogy már a magán szerktorbn praktizáló neuro-ophthalmologus elérhetőségét tudnám Debrecenben megadni másik, hogy a DEOEC keretén belül működik a Ritka Betegségek Tanszéke (Dr. Pfliegler György vezetésével) , mely esetleg szintén segítségére tudna lenni.

Kérdés: 2011. október 10., 21:58; Megválaszolva: 2011. október 13., 05:06
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...