• Folt a látómezőmben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Néhány hete a hobb szememben, kicsivel a látómezőm középpontjától balra megjelent egy pirosas színű folt, olyan, mint amit azután lehet látni hogy valamilyen erős fénybe nézünk. Körülbelül fél óra alatt elmúlt, és utána nem is aggódtam miatta. Azonban 2 napja ismét megjelent, ugyanazon a helyen. Néhány óra múlva is láttam, és kb. másnapra már csak akkor láttam ha ellazítottam a szememet, és pislogtam. Még most is látom nagyon halványan pislogások után, de csak egy pillanatig miután kinyitom a szemem, és ellazítom a szemlencsémet (nem fókuszálom semmire a látásomat). Nagyon meg vagyok ijedve, hogy agydaganat okozza. A folt nem mozog, mindig ugyanazon a ponton marad. Kb. négy hónapja voltam szemésznél, de akkor még nem volt semmi rendellenesség. Még az is fontis lehet, hogy mostanában nagyon sok stressz ért, és mind a két alkalommal amikor előjött, nagyon stresszes állapotban voltam. Ön szerint van okom az aggodalomra, és gondolja hogy kivizsgálast igényel? A látásomat nem akadályozza, és ezen kívül tökéletesen látok. Lehetséges hogy csak a stressz okozta, és magától el fog múlni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a folt a látótérben témában

        Tisztelt kérdező! A leírt tünet nem jellegzetes az agydaganatra. MIndeképp érdemes kontroll szemészeti műszeres vizsgálatot kérni, mert a hasonló panaszok, tünetek az ideghártyán jelentkező eltérésekkel szoktak jeletkezni. Valóban a stressz okozhat vizenyőt ebben a rétegben, ami hasonló tüneteket produkálhat, de ezen megfelelő kezeléssel lehet segíteni! Az elhanyagolt eseteknél nőhet a méret és fokozódhatnak a panaszok, nehezbb a gyógyulás.


        Kérdés: 2011. szeptember 30., 19:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: