• Láthat-e még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapám évek óta nem inzulin dependens cukorbetegséggel küzd. 66 éves, mozgásában korlátozott, szívproblémái is vannak. A látása több éve romlik, de műtétet nem javasoltak. Egy hónappal ezelőtt azonban nagyfokú csökkent látás jelentkezett nála, bejelentkeztünk szemészetre, de csak szeptember 28-ra kaptunk időpontot! Mivel az utóbbi napokban már semmit sem látott elvittük bejelentkezés nélkül. Fogadták, de a diagnózis szerint a bal szemére vak, a másik szemen csökkent látás áll fenn. magas vérnyomás betegség és a cukorbetegség szövődményei. DOXIUM 250 mg tablettát kapott. Lehet-e még tennünk valamit annak érdekében, hogy visszanyerje legalább a jobb szemére a látását? A háziorvos nem küldte tovább belgyógyászatra vércukor beállításra, pedig a szemész ezt javasolta. Köszönettel várom válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt kerdezo! Sajnos pontos diagnozis es a teendok meghatarozasa csak muszeres szakorvosi vizsgalat alapjan tortenhet. A szemesz kollegaval egyet ertek abban, hogy a vercukorszint beallitasa, a diabetes es a vernyomas rendezese az elsodleges feladat! Ezek hianyaban a szovodmenyek ujbol vissza fognak terni. A latasromlas oka cukorbetegsegben nagyon sokfele lehet, sajnos ezek fenyeben a beavatkozas is nagyon korlatozott lehet. Bizonyos stadiumban sajnos mar nem lehet javulast elerni.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 18., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: