• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Kb három hete kezdődtek jobb szememmel a problémáim. Először szúró érzést éreztem benne, mintha lenne benne valami. Elmentem szemészetre de semmit sem találtak. Néztek szemnyomástól kezdve mindent. Erre másnap a szemem teljesen bepirosodott. Kötőhártya gyulladás szerű tünetekkel, ami három nap alatt elmúlt, de múlt hétvégére a másik szemem lett teljesen piros. Floxal szemcseppet használtam rá. Nem volt gennyes váladék, tehát nem is biztos, hogy baktériumos eredetű. Most már ez is múlófélben van, de azért visszamentem a szemészetre adtak rá egy nyugtató szemcseppet. Elmondtam, hogy igaz a jobb szemem már egyáltalán nem piros de naponta sokszor érzem mintha lenne benne valami, és sokszor érzem mintha a szemhéjam le lenne ragadva, de ez csak egy érzés. És ezt a jobb szemem nem is tudom annyi ideig nyitva tartani, mint a bal szemem, sokkal hamarabb a szem becsukására kényszerülök.Nagyon rossz mert ez szúró, szemhéjleragadó érzés nem múlik el. A bal szemem pirossága lassan teljesen meggyógyul, és ebben a szememben nincs is ez a furcsa érzés. Tegnap este pedig a jobb szemem melletti csont is lüktetve fájt. Egyszerűen nem tudom mitől lehet, de a szemészeten nem találnak semmit. Mit tanácsol. Menjek egy másik szemészhez, vagy hova forduljak. Ráadásul estére nagyon elfárad munka közben a szemem, de itt is csak a jobb. Várom segítő tanácsát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben jó volna valamilyen műkönny készítményt kipróbálni. Vannak olyanok, mely zselés állagúak és akár felbontástól 6 hónapig is eltarthatóak. A szúródó, "mintha lenne benne valami", hunyorgás, fáradtság, fényérzékenység stb. leginkább a csökkent könnytermelés miatti száraz szem betegségre vezethetőek vissza. Esetleg érdemes lenne ezeket megpróbálni és változatlan tünetek esetén ismételt szemészeti vizsgálatot kérni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 06., 10:36; Megválaszolva: 2011. július 08., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés