• Fényérzékenység vs kötőhártya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Nemrég kötőhártya gyulladásom volt, melyre Brulamycin-t írt fel a háziorvosom. Kb egy hét alatt rendbe jött, nem szúr, nem vörös a szemem. 3-4 napja nem használom a cseppet, de látásom élessége csak nagyon lassan javul, nem jött rendbe teljesen, valamint nagyon zavar az erős fény, könnyezik tőle a szemem. Kérdésem, hogy ez a mellékhatás el fog-e múlni, vagy menjek egy szemész orvoshoz? Tudom, hogy ezt kellene, de időm szűkében szeretném megtudni javulhat-e majd állapotom, vagy beavatkozás szükséges.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A fényérzékenység lehet a mélyebb részek gyulladásának a jele is ! Ezért nagyon fontos lenne szemészeten megmutatni, hogy kizárják a szivárványhártya illetve a szaruhártya gyulladását! Önmagától a szemcsepptől nem szokott fényérzékenység kialakulni - felszínes irritáció előfordulhat, enyhe átmeneti könnyezéssel.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 05., 10:56; Megválaszolva: 2011. július 06., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés