• Nagyfokú rövidlátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Márciusban írtam Önnek látásromlássommal kapcsolatosan. Melyben leírtam, hogy akkoriban elég sokat romlott a látásom. Még április elején voltam Budapesten a Semelweis Klinikán kivizsgáláson. A következő vizsgálatokat végezték. Szemfenék tükrözés / réslámpa vizsgálat / ultrahang / spetroszkópos vizsgálat. Több orvos is megnézte a szemem, és a megállapításuk szerit cukor problémák okozhatja a látásromlásomat. és kérték, hogy ez irányban kutakodjunk. Felvételt is csináltak a szememről ugyanis szerintük egyértelmű cukor okozta elváltozás látható a szememen. Semmilyen elváltozás nem volt látható az ultrahang felvételen sem. A rákövetkező időben terheléses cukormérésen vettem részt, de szerencsére semmi bajom a cukorszintemmel. Ezt követően azt tanácsolták, hogy anyagcsere zavar lehet a probléma oka. A vérvizsgálatokból kiderült, hogy magas a kolesterin, és triglicerid szintem. Az utobbi időben diétázom, és szedek triglicerid csökkentőt. De semmi változást nem tapasztalok. Tud-e nekem tanácsot adni, lehet-e alapja a koleszterin / triglicerid szintnek, és milyen további lehetőségeim vannak még? Előre is köszönettel.

        Dr. Papp Júlia válasza a rövidlátás témában

        Tisztelt kérdező! A vérzsírok szintjének változásához több időre van szükség, és ennek következményeként a szemfenéki státusz megváltozásához is sok idő kell. Érdemes lenne az anyagcserén túl esetleg a hormonszinteket (pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy stb.) is ellenőriztetni, mert ezek is befolyásolhatják a vérzsír szinteket.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 19., 19:13; Megválaszolva: 2011. június 22., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: