• Hályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lassacskán beérik a szürkehályogom és közeledik a műtét. Viszont pánikbeteg vagyok ezért nagyon tartok a beavatkozástól. Altatni nem igen szeretnének. Mi ilyenkor a szokásos eljárás ? Tisztelettel: Imre

        Dr. Papp Júlia válasza a szürke hályog operáció témában

        Tisztelt kérdező! A műtét rövidsége, az altatás ismert rizikói, veszélyei miatt is nagyon át kell gondolni az altatás kérésének kérdését. Gyermekeknél, nem kooperáló időseknél valóban megfontolandó, de ilyen fiatal korban inkább ha lehet más módot kellene választani. A műtéteket nagy többségében szemcseppes érzéstelenítésben végzik. Ennek nagyon sok előnye, de bizonyos értelemben véve hátránya is van: a beteg részéről nagy együttműködést, bizonyos mértékű önfegyelmet igényel. Fontos betartani az orvos kéréseit: hova kell nézni, nem szabad mozogni, nem szabad szorítani a szemhéjakat stb. Érdemes lenne a pánikbetegség miatti kezelőorvosával megbeszélni, akár gyógyszeres, akár egyéb terápiával tud-e segíteni, fel tudja-e készíteni erre az új szituációra.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 16., 12:50; Megválaszolva: 2011. június 19., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés