• Fáj a szemem és vörös, mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt néhány napban kezdődött a problémám, ami a szememet érinti. Meglehetősen érzékennyé vált, ég. Amikor behunyom nem enyhül, sőt kellemetlen szúró érzés társul hozzá, kinyitva sokkal kényelmesebb. A tükörben megnéztem, és a fehér részen enyhe vörös erezeteket látok. A könnytermelésem valamivel intenzívebb a szokásosnál. Eleinte lázra gyanakodtam, mert akkor szokott előfordulni hasonló tünet, de nem vagyok lázas. Egy nap során valamikor enyhe, de valamikor felerősödik az égető érzés; szemcseppet alkalmazva (Visine) kellemes javulás következik, de később visszatérnek a tünetek. Ön mit tudna javasolni kezelés terén? Természetesen már kértem időpontot szemészetre, de csak június 2-ára kaptam, addig pedig nagyon kellemetlen, ha nem múlik el. Válaszát köszönöm szépen! Gyula

        WEBBeteg szakértő válasza a szemszáradás témában

        Tisztelt kérdező! A panaszok hátterének pontos felderítése valóban csak a műszeres, szakorvosi vizsgálat során lehetséges. Addig is recept nélkül kapható műkönny készítmények használatát javasolnám - de fontos lenne, hogy érösszehúzó komponenst ne tartalmazzon a készítmény. A huzamos használat esetén az erek szinte hozzászoknak a hatóanyaghoz és a csepp nélkül még tágabbak maradnak, a szem még véreresebb lesznek, a panaszok még intenzívebben visszatérnek.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 29., 20:23; Megválaszolva: 2011. május 02., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés