• Véreres szemek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 1,5 éve volt egy kötőhártyagyulladásom, amit egy vegyszer okozott (amitől az immunrendszerem is legyengült, mert nem csak a szememet érte), attól a naptól kezdve vérerek mindig látszanak a szemem fehér részén is. Előtte sosem látszottak, csak szép fehér volt. Amikor cukros ételt eszem, akkor viszont még jobban látszanak. A kép is ilyenkor lett készítve, de tükörben sokkal véreresebbnek látszott. Egyszer egy hétig úgy diétáztam, mintha cukorbeteg lennék, amitől már alig látszottak a vérerek, viszont szikraszerűeket vagy csillogást (mint ha víz lenne) láttam a jobb szemem jobb szélénél. Egyébként (NEM a diéta alatt!) a vércukorszintem éhgyomorra (kb. 3 órája nem ettem, mikor mértük) 4,5 volt, evés után közvetlenül 5,0 volt. (Ezt házi vércukorszint mérővel mértük.) Egy pár hónappal azelőtti laborvizsgálaton 5,9 volt, de akkor már nagyon éhes voltam, mert előző nap ettem utoljára, és már jól benne voltunk a délelőttben. Egyébként a családban csak egy ember cukorbeteg, a nagypapám testvére, szóval nem tudom, hogy erre mennyire van esélyem. Ha nem vagyok cukorbeteg, akkor miért van ez a szememmel? És hogy lehetne visszahozni azt az állapotot, amikor még nem látszottak a fehér részen a vérerek? Köszönöm előre is!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Nem tért ki a kérdésében a szemészeti vizsgálat eredményére. Érdemes lenne kizárni az allergiás eredetet, valamint ellenőrizni kellene az egyik legfontosabb védelmi vonal a könny összetételét, mennyiségét stb. Ezek mellett természetesen a végére kellene járni a vércukor háztartás helyzetére is. Nem csal az éhgyomri vércukor értéket, hanem a terhelés során bekövetkező változásokat is dokumentálni kellene.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 24., 08:27; Megválaszolva: 2011. április 25., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés