Tompa látás avagy "lusta szem"

Tisztelt doktornő. Tompa látásban "szenvedek", 7 éves koromba anyukám mindig letakarta a szemem emiatt csak én mindig levettem mert irritálta a szememet a géz. 13 éves koromba azt mondták az orvosok, hogy nem gyógyÍtható már, max 9 éves koromig lehetett volna. Most utána olvastam, hogy gyógyíthato egy úgynevezett rTMS terápiával. Mennyi ennek az esélye a javulásra?

Dr. Papp Júlia válasza tompa látás témában

Tisztelt kérdező! Pontos, nagyobb esetszámú tanulmányokkal még nem találkoztam amiben ezt a gyógymódot alkalmazták, vizsgálták volna a tompa látás esetén. Az eddig említett betegségek esetén amikor alkalmazták az eljárást nézetem szerint kicsit más a helyzet. A tompa látás esetében neurológiailag a rendszer épnek tekinthető, csak nem "gyakorlott" és a szem felől érkező képet nem tudja feldolgozni. Hasznos lenne ha továbbítaná felém a forrást, amelyből az információkat megtalálta.

Kérdés: 2011. április 03., 14:16 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 10:09
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Torz látás
Üvegtesti homályok
állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...
Szem erezete
Tisztelt Doktor Úr! Elnézést kérek, de meglehetősen furcsa kérdésem lesz. Tegnap arra lettem figyelmes, hogy ha az egyik, lakásban lévő lámpa...
Allergiás kötőhártya
Üdvözlöm! Másik városban rendelő allergológusom napok óta nem érem el.... Parlagfű allergiámra "Spersallerg" szemcseppet írt fel, aminek...