Számok rejtélye

Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Kérdezném még, hogy ha szemüveget kapna, az a gyógyításra lenne vagy az éles látás érdekében már örökre szemüveget kell hordania?

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Kedves kérdező! A szemüveg, kontaktlencse segédeszköz, tehát segít elérni, hogy gyermeke a világot tisztán, élesen lássa. A segédeszköz viselése vagy nem viselése nem hat közvetlenül a fénytörési hiba alakulására - nem fog fokozódni vagy mérséklődni a dioptria érték. A szemüveg segítségével a tiszta kép nyújtása mellett a panaszok csökkennek.

Kérdés: 2011. március 13., 22:07 ;Megválaszolva: 2011. március 16., 07:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...