Kancsalság?!

Tisztelt Doktornő! A véleményére lennék kíváncsi. Voltam a szemészeten 1 hete és megállapították, hogy a jobb szememet megerőltettem (Sokat ülök gép előtt) és kaptam rá egy Voltaren szemcseppet és egy Oculotect 1000NE/g szemgél-t. Ha a jobb szememmel nézek akkor van amikor élesebb a látásom, van amikor tompább, de 100%-osan nem éles, ez ált. betűknél probléma, ha mind2 szememet használom akkor jó. Ezek szerint helyes lehet a diagnózis? A másik ami szeretnék kérdezni, hogy 2-3 napja észrevettem, hogy ha nézek egy egy távolabbi tárgyat és előtte van egy közelebbi, amibe beleütközik, akkor a közelebbit szinte duplán látom. de az egyik felét haloványabban. Ha 1-1 szemmel külön nézem akkor ugye más más irányból látom. Lehet ez nomális edig nem figyeltem fel rá. Ez korrekt vagy van valami egyéb probléma ezek szerint a szememmel? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Minden bizonnyal helyes a diagnózis. Nem tért ki, hogy szükséges-e szemüveges korrekció az éleslátáshoz (ellenőrízték-e a teljes féyntörést pupilla tágítással) . Valamint arra sem, hogy a szemizmok milyen állapotban vannak. Fáradáskor előfordulhat, hogy a fúziós szélesség mérséklődik és könnyebben megbomlik a kétszemes együttlátás élménye.

Kérdés: 2011. március 03., 12:41; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...