• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Doktor úr/nő!Van egy kérdésem retina leválással mütöttek,szilikonnal töltötték fel,az felbomlott és azt leszivatták, utánna szürkehályoggal műtöttek de a lencsét nem helyezték bele,ezért nem látok tisztán a puppilla ki van tágulva, mi a teendö ez ügybe mert egyensúly problémám van.Köszönöm kérem mielöbb válaszoljon Fontos!!!!!!! U.I.KIHEZ FORDULHATNÉK

        WEBBeteg szakértő válasza a szem témában

        Tisztelt kérdező!

        A szilikon eltávolítása után az ideghártya fekszik? Az üvegtesti teret mivel töltötték fel a szilikon helyett? A pupilla szűkítő szemcsepp hatására sem szűkült be? A második műtétet ugyanott végezték és milyen tájékoztatást adtak a műlencse beültetés elmaradásáról? A hátsó tok megsérült?

        A szédülés a két szem dioptria különbségéből adódik, tehát mindenképpen ezt kell orvosolni. Oda kellene visszafáradni, ahol a retinaleválást műtötték és tisztázni a kérdéseket, vagy Egyetemi Klinikára. Ha a szem felszíne lehetővé teszi színezett - pupilla képzett kontaktlencse jön szóba. Ha kontaktlencse viselésre nem alkalmas a szem és "sima" műlencse nem ültethető be, esetleg bevarrható műlencse jönne még szóba pupilla rekonstrukcióval (varrat behelyezésével szűkíteni a pupillát).

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-25 15:29:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: