A férjem szemével van gond

2010, augusztus végén, minden átmenet nélkül homályosan kezdett látni. A helyi szakorvos trombózist állapított meg, majd a megyei kórházban belgyógyászati kivizsgálást végzett, a kérésére. Minden lelet negatív lett, de sajnos a problémák továbbra sem szűntek meg. A pár héttel ezelőtti vizsgálatok, még mindig kimutatták a vér jelenlétét a szemfenéken. A szakorvos véleménye szerint meg kell várni, míg teljesen felszívódik magától a vér és akkor lehet beavatkozni, lézerrel. A kérdésem: nincs más megoldás? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! A thrombózis utáni látóhártya elváltozások ideális megoldása valóban a lézeres kezelés. Sajnos a jelen esetben szükséges lézersugár fizikai tulajdonsága miatt kell feltétlenül megvárni a vér felszívódását, mert egyébként nem tudja kifejteni a hatását, nem tud átjutni rajta. Jelenleg sajnos nincs tudomásom más megoldási lehetőségre, műtétre.

Kérdés: 2011. február 22., 14:15; Megválaszolva: 2011. február 24., 08:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...