Szürkehályog műtét utáni kellemetlen tünetek

Kedves Doktornő! Január 26.-án volt a szürke hályog műtét a bal szememen. Az orvos szerint nagyon jól sikerült. Sajnos én még most is szúró, kaparó, ide- gentest érzést érzek. Naponta öt- ször csepegtetem a TobraDex szemcseppel, előírás szerint. Mennyi idő múlva várható a teljes gyógyulás, és ezeknek a kellemet- len tüneteknek az elmúlása? A jobb szememet is műteni kell, és kérdezem tisztelettel, hogy a két műtét között mi az az optimális idő, aminek el kell telni.?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szürkehályog témában

Tisztelt kérdező! A teljes gyógyulás (panasz mentesség) az egyéni gyógyhajlamtól is függ, de általában 6 hét után már nem szoktak panaszok lenni. A seb miatti idegentest érzés főleg idősebb korban sokáig megmaradhat. A sebgyógyulást követően a műkönny cseppentése enyhíthati a panaszokat. A két műtét időpontja közötti optimális idő néhány hét szokott lenni - de ez is szürkehályog (mennyire előrehaladott a lencsehomály) és egyén függő is.

Kérdés: 2011. február 20., 22:29; Megválaszolva: 2011. február 24., 08:29
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
hátsó kérgi homályok
Diffúz maghomály
Tisztelt doktor úr! a szemorvosi leletemen a következőt olvastam: Lencse Diffúz maghomály jó vv Üt tiszta. Előző válaszában azt írta,hogy a...
Szürkehályog, hogyan?
Tisztelt doktor úr! Barátnőmnél jó 10 éve, ha nem több, szürkehályogot diagnosztizáltak. Elment egy másik orvoshoz, nincs szürkehályog...
Szürkehályog: műthető-e a...
Tisztelt Doktor Nő! A tegnapi nap folyamán /aug.08-án/ szembesültem azzal, h. Édesanyám, jobb szemében a pupilla szürke színú, mivel már 12 éve...
Ez kezdődő szürkehályog?
Tisztelt doktornő! Első alkalommal kaptam ilyen diagnózis,, nagyon jól kezelt inzulinos cukorbeteg vagyok, évente járok szemészhez, a mostanin sajnos...