Pupillatágítás újra

Kedves Doktornő/Doktorúr! Érdeklődöm, hogy amennyiben szükséges, milyen idő elteltével lehet egy pupillatágításos vizsgálatot gyermek esetében megismételni. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Önmagában a pupilla tágításos vizsgálat ismételhető (akár néhány napon belül is) . A szemcsepp hatása viszonylag gyorsan megszűnik. Vannak bizonyos kórképek például amiben a pupilla tágító szemcsepp használata néha hetekig szükséges.

Kérdés: 2011. február 04., 17:03; Megválaszolva: 2011. február 06., 18:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák