Látási gondok

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő! A problémám az lenne, hogy néha a látásomban hibák lesznek, az előttem lévő képben összevissza fekete pöttyök jelennek meg majd tünnek el, mintha a látott kép egy pocsolya lenne, amibe esik az eső.. ez állt 10 másodpercig tart, majd abbamarad, és nagyrészt nyugalmi állapot után mikor felállok, akkor jön elő, vagy ugyanez és köhögök is, de volt hogy csak elkezdtem erőt kifejteni, szal a lényeg hogy mindig akkor amikor valami fizikai dologba belekezdtem. Ez már évek óta fennáll, de ritkán fordult elő. Most viszont azért irok mert a mai nap többször is előjött köhögésnél. a vérnyomásom 134/64 most épp, ez jónak mondható az átlagomhoz képest. Nebiletet szedek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A leírt, tapasztalt panaszok alapján a nyaki és a szemet ellátó erek állapotát kellene feltérképezni (pl. ultrahanggal keringésvizsgálat)! (Önmagában nem csak a vérnyomást kellene ellenőrizni! ) Érdemes lenne emellett az erek állapotát is a szemfenéken is ellenőrizni, mert esetleg megnyúlt elvékonyodott ereken kevesebb vér tud a látóhártyához jutni.

Kérdés: 2011. február 04., 16:26; Megválaszolva: 2011. február 06., 18:27
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...