Külső árpa

Kisfiam 12 éves. Kb. 3 hete kezdődött előbb egyik szemén, majd másik szemén is az alsó szemhéjon az elváltozás. Szemészhez fordultunk, aki azt mondta, hogy árpa. Javasolt Floxal kenőcsöt, cseppet, B-vitamint és gyulladásgátlót, éjszakára párakötést. Ez már kb. 3 hete megy igy. Kisfiam szeme nem alakul, inkább rosszabb, sőt a jobb felső szemhéjon tegnap vettem észre egy ujabb apró csomót. A szemész műtétet nem javasolt, én pedig nem tudom mi tévő legyek? Várom válaszát. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza árpa témában

Tisztelt kérdező! Önmagában a leírt kezeléssel teljesen egyet értek, (antibiotikum stb. párakötés) ugyanakkor ha nincs semmi javulás vagy antibiotikum váltás lenne esetleg mérlegelendő, vagy pedig ha már beolvadt akkor a műtéti megnyitás. Feltétlenül kontroll lenne szükséges.

Kérdés: 2011. február 03., 06:51; Megválaszolva: 2011. február 06., 18:00
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon