Képferdeség 3

Tisztelt Doktor Nő! Decemberben volt 2 levélváltásunk Képferdeség címmel. Sajnos a problémám azóta sem oldódott meg. A tüneteim dióhéjban továbbra is a következők: PRK műtét után vagyok 6 hónappal, élesen látok, de a jobb szememben a kép 5 hónapja elvan ferdülve. A jelenség mindig a szem fizikai érintésekor hirtelen erősödött. A mechanikus szemnyomásmérés után közvetlenül állandósult. A kép jobb széle felfelé emelkedik, de nem torzul. Olyan mint egy ferdén tartott fényképező gép. Ha nem koncentrálok erősen az előre nézésre, akkor maguktól elfordulnak a szemeim balra. Azóta megfigyeltem, hogy a szemgolyóimat nehezen tudom jobbra, illetve felfelé fordítani. Felfele tekintéskor különösen erősödnek a tüneteim: Fejfájás, arcizom fájdalmak, kettős látás, képtorzulás, és a fókuszálás is nehéz. Ami különösen érdekes, hogy ha becsukom a szemem, akkor is érzem a kísérő fájdalmakat. Időközben voltam szemészeti vizsgálaton, ahol a jobb szememre 2 dioptria asztigmiát mutattak ki, de amint szemem elé helyezték a korrekciós lencsét, elhomályosult a kép. Az orvos szemizom problémára gyanakszik, de nem tudta megmondani hogyan tovább. Januárban voltam MR vizsgálaton, melyre szemvibrálás és fülzúgás tünetek miatt sclerosis multiplex gyanujával utaltak be. Az MR negatív lett, viszont mellékelten csatolok egy képet, amelyen látszanak a szemgolyók. Kérem véleményezze, lát-e valami eltérést. Köszönettel, Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Kedves kérdező! (Elnézést, de a betegség részleteire csak nagyjából emlékszem.) A kettőskép, tekintési gyengeség valóban a szemizmok eltéréseire utalhatnak. A küldött képeken durva lefutásbeli, vastagságbeli eltérést nem észleltem a felvétel síkjában. A belgyógyászati (vérnyomás, vércukor ellenőrzés stb.) , pajzsmirigy betegségek irányába érdemes lenne vizsgálódni, mert ezek is járhatnak izomtünetekkel.

Kérdés: 2011. február 01., 19:48; Megválaszolva: 2011. február 02., 21:48
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...
Látásprobléma
Tisztelt Doktornő! Pár hónapja világos háttérnél pontokat kezdtem el látni.Fehér vékony vagy rácsos tárgyak mintha mozognának. Kicsit a migrén...