Szem betegség?

Lanyom tizenket eves es az orvosa szerint a diagnozisat itt igy hivjak, hogy precursor to a pinguecula. Az apro erek nem huzodnak elegge ossze s ezert lathatoak igy allandoan, egy piros folt van a jobb szemen.Nem fajdalmas. Neha jobban neha kevesbe latszik, de valamennyire mindig lathato.Tavasszal amikor a szemere megy az allergia s arra szemcseppet hasznal, attol eltunik. Az orvos szerint azt nem jo minden nap hasznalni, pedig ugy tunik abban van valami amitol eltunik egy idore a szemerol a pirossag. Az orvos szerint nem lehet semmit sem tenni, hogy eltuntessek.Kerem irjak meg, hogy Onok szerint is igy van ez vagy lenne valami megoldas erre a problemara.Valaszukat elore is koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti kérdés témában

Tisztelt kérdező! Az allergia ellenes szemcseppek gyakran tartalmaznak érösszehúzó s antihisztamin anyagot. Ha az erek "hozzászoknak" az érösszehúzó hatóanyaghoz, akkor csepp nélkül sokkal tágabbak maradnak. Valószínűleg erre gondolhatott az orvos is aki a túl gyakori használat veszélyeire hívta fel a figyelmet. A pontos adagolás, a cseppek váltogatása fontos lehet. A műtéti eltávolítás szóba jöhet, de gyereknél nagyon meg kell gondolni. Az erek tágulási hajlama ugyanis visszatérhet.

Kérdés: 2011. január 29., 05:42; Megválaszolva: 2011. február 01., 10:56
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon