Kancsalság ellenes műtét

Tisztelt, Doktor Ur, No Azzal a kerdessel fordulok Onokhoz, hogy egyik szememmel voltam mutve lezeresen, mivel a jobb szemem tokeletes, a bal meg nagyon gyenge. viszont van egy enyhe szemtengely ferdulesem is ami szerintem jol latszik. Hallottam hogy ezt is tudjak muteni lezeresen. Meg szeretnem kerdezni, hogy lehetseges meg egy lezeres mutet a szemtengely ferdulesre ugyanazon a szemen lezeresen? Segitseguket elore is koszonom. Tisztelettel Petres Marta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza kancsalság témában

Tisztelt kérdező! Nem szeretnék félreértést, a "szemtengelyferdülés" alatt az astigmiát érti (cylinderes üveg) vagy a kancsalítást. Az első értelmében attól függ milyen mértékű az eltérés, milyen típusú műtétet végeztek és mikor, valamint milyen vastag a szaruhártya. A műtétet végző klinikát lenne érdemes felkeresni és megterveztetni a lehetséges beavatkozást. A szemtengely ferdeség második értelmezése a kancsalság az az előbbi lézeres beavatkozástól független korrekciós beavatkozás (amit nem lézerrel végeznek) . Orthoptikai szakrendelésen a kancsalsági szög mérése és a műtét tervezése kérhető. Ugyanakkor a műtét tekintetében figyelembe kell venni az életkorát és az esetleges műtétet követő kettőslátást is.

Kérdés: 2011. január 26., 12:07; Megválaszolva: 2011. január 27., 10:35
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok