Szürkehályog - Engedjem a műtétet?

Tisztelt Doktornő! 2010 nov. 3.-án volt a jobb szememen szürkehályog műtét. Nem igazán sikerűlt, mert azóta ezzel a szememmel nagyon zavaró a látásom. Újra kell műteni, ami elő is van jegyezve. Elvan csúszva a műlencse, azt kell a helyére igazitani. (Javasolt a műlencse repositioja, osin békés, PLC elülső tok elött, felső haptika a rexisszélbe akadva rögzült, emiatt az egész műlencse lefelé diskolált, h tokon paracentr kif fibrosis fu rbn) Kérdésem az lenne, hogy az ujjabb beavatkozás mennyire kockázatos? És várható-e javulás? Engedjem a műtétet? A másik szemem jó. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szürkehályog témában

Tisztelt kérdező! A műtét kimenetelét, ráadásul egy második műtét kimenetelét illetően jóslásokba bocsátkozni szinte lehetetlen. Annyi bizonyos, hogy a második műtét általában nagyobb kockázattal jár, hisz már egy megnyitott, műtéten átesett szemen végzendő beavatkozásról van szó. A javulás megítélése is kétséges - számtalan faktortól függhet (egyéb betegségek, a műlencse állapota, a szem szöveteinek állapota, a sebgyógyulási képessége stb.) A műtét engedése pedig csakis Önön múlik.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 25., 12:16; Megválaszolva: 2011. január 27., 10:25
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok