Szemműtét és AV blokk

Tisztelt Doktor úr/nő! 21 éves nő vagyok. Nem rég kiderült, hogy 1. fokú av blokkom van, ill az egyik szívbillenytűm kicsit lazább (mámirnt ezt mondták rá) . Ez azért derült ki, mert folyton magasabb volt a pulzusom a normálisnál, persze semmilyen tünetem sincs azóta sem. Az érdekel, hogy ez a probléma akadálya lehet-e a lézeres szemműtétnek, mert olvastam, hogy néhány betegség esetén nem lehet elvégezni. Köszönöm, hogy válaszolt!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemműtét témában

Tisztelt kérdező! A lézeres szemműtéttel kapcsolatosan mindig érdemes a műtéteket végző speciális klinikákkal felvenni a kapcsolatot. Véleményem szerint mivel itt nem történik szemmegnyitás, nincs szem mögé adott érzéstelenítő injekció -ami esetleg az idegek révén befolyásolhatja a szívet - stb. nem valószínű, hogy az I. fokú AV blokk kontraindikációja lenne a műtétnek. A műtét adott típusánál a szemgolyó rögzítésére a rögzítő gyűrű mintegy "rácuppan" a szemre, és a rögzítés során megemelkedik a szemnyomás - de még szerintem ezt figyelembe véve sem akadálya a beavatkozásnak a betegsége.

Kérdés: 2011. január 11., 17:41; Megválaszolva: 2011. január 19., 10:51
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon