Glaukoma

Tisztelt Doktor Ur/No! Egy eve hogy nagyon eross fejfajasok es ezt koveto hanyinger meg hanyasra panaszkodva elmentem a szemeszhez. Az orvos megallapitotta hogy nagy a szemnyomas akkori ertek 24 volt. Szemuveget is irt fel, +0, 75 ost allando hasznalatra. Azotamindne honapba visszahiv kivizsgalasra amikor ujra szemnyomast mer es liter tea elfogyasztasa utan megismetli. Emlitette hogy esetleg cseppekkel kell majd kezelni, de erre meg eddig nem kerult sor. A kerdesem az lenne hogy szukseges lenne elmenni egy mas orvoshoz is, vagy mi az eljaras ilyen esetben, hisz azzal hogy minden honapban megmeri a szemnyomast, en meg mindig eross fejfajasokkal kuzdok. Esetlg szukseg lenne valami kezeles?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza glaukoma témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos problémát érintett a kérdésével. A glaucoma irányú kivizsgálásnál nagyon fontosak lennének egyéb paraméterek is. Sőt manapság egyre inkább háttérbe kerül a szemnyomás. Fontos a látótér vizsgálat eredménye, a látóidegfő állapota, az idegrost réteg vastagság mérése (OCT-vel) , a csarnokvíz elvezetéséért felelős csarnokzug állapota stb. E

zeket együttesen kellene mérlegelni és beállítani Önnél a kezelést vagy kezeletlenül csepp nélkül hagyni, és megfigyelni. Az is elképzelhető, hogy az Ön szervezetének még ez a szemnyomás érték is "magas" és panaszokat okoz. A fenn említett vizsgálati eredmények mellett az egyik "enyhébb" szemnyomás csökkentő csepp kezelését jó volna esetleg elkezdeni és figyelni mind a szemnyomást mind az egyéb panaszokat.

Kérdés: 2011. január 11., 12:07; Megválaszolva: 2011. január 12., 13:13
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon