Kontaklencse vagy lézeres szemműtét?

Köszönöm az előző válaszát. Még azt szeretném kérdezni, hogy melyik lenne jobb megoldás: a kontaklencse vagy a lézeres szemműtét? És melyiket hány éves kórtól lehet? -Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A pontos válaszhoz feltétlenül tudnom kellene a dioptria mértékét, a változás tendenciáját, van-e kancsalság, van-e tompa látás? Első lépésben ezektől függetlenül is a kontaktlencsét javasolnám, a korhatár egyéntől is függ. Megfelelő gondozás, felelősségteljes ápolás esetén ezt kellene kipróbálni. Mivel a lézeres beavatkozás "végleges" megoldás ezért ezzel feltétlenül meg kell várni legalább a 18 évet, illetve azt, hogy a dioptria érték ne változzon!

Kérdés: 2011. január 09., 12:56; Megválaszolva: 2011. január 12., 11:47
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok