Szem probléma

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Jobb szemem fókuszában megjelent egy majdnem kör alakú vörösesrozsda szélű folt.Kb 5 cm átmérővel, a belseje világos barna-szürkés(mintha egy napszemüvegen át látnék) .Olvasáskor olyan, mintha egy vékony-szűrős lencsét húznék a szöveg felett. A két szem által megjelenitett kép nem egyforma, zavaró. kellemetlen hatása még, enyhe szédülés, hányinger. Magasvérnyomás elleni gyógyszert szedek, 4-5éve. Előre is köszönön válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Feltétlenül keressen fel szemészeti szakrendelést, mert a leírt panasz akár ideghártya eltérés is lehet. Hasonló panaszok fordulhatnak elő még a szemlencse elváltozásaiban is. Ennek elkülönítése csak műszeres vizsgálattal lehetséges. A szédülés, hányinger akár a magasabb vagy egyenetlen vérnyomás miatt is lehet, amely szintén okozhat szemfenéki eltérést is!

Kérdés: 2011. január 07., 16:09; Megválaszolva: 2011. január 12., 11:40
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon