• Örököltem a zöldhályogot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnak 10 éve diagnosztizálták a zöldhályogot. Elképzelhető, hogy nálam is elő fog jönni? Még csak 27 éves vagyok. Két éve egy szemészeti szűrővizsgálaton szemnyomásmérést is végeztek, és akkor 26 volt a szemnyomásom. Akkor azt mondta a szűrést végző doktornő, hogy ez elég magas és meg kell ismételni a mérést. Pár nap múlva újra megmérte, akkor 22 volt. Ezután csináltak egy egész napos mérést, akkor 20 volt a legmagasabb.

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Nagyon fontos a szűrés és a betegség időbeli felismerése. Az öröklõdés sajnos nõi ágon igen erõs.

        A 26 Hgmm-es érték figyelmeztetõ, de mint a vérnyomás értéknél is igen nagy tartományban ingadozhat. A terheléses vizsgálat ugyanakkor megnyugtatóan zárult le, bár nem lélegeznék fel teljesen. 2 évente érdemes lenne szemnyomás mérést és látótérvizsgálatot végeztetni, hogy a legminimális eltérést azonnal észleljük.

        Dr. Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-03-25 17:15:13; Megválaszolva: 2011. július 27., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: