Szemprobléma

Tisztelt DOktor Úr/Nő! 16 éves lány vagyok, kb. 3 hónapja van szemüvegem, (-0, 5 és -1) semmi gond nem volt vele, egészen mostanáig. Két-három hete nagyon érzékeny a szemem a fényre, a szélre, könnyezik, alig bírom nyitva tartani, és úgy látok vele, mintha fátyol lenne rajta. Mi lehet ez? Allergia? (Elvileg semmrie sem vagyok allergiás és más estleg erre utaló tünetem sincs.) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza könnyezés témában

Tisztelt kérdező!

A könnyezés, érzékenység és a hasonló panaszok mögött általában gyulladásos elváltozás állhat. A szemüveg erősségétől független.

Ha a könnyezés mellett viszketés is jelentkezik, az alátámasztaná az allergiás kötőhártya gyulladást. Felsőlégúti fertőzések, vírusos megbetegedéseket is gyakran kísérhetnek hasonló tünetek. De mindenképpen érdemes lenne szemészeten megmutatni, mert a szem mélyebb részeinek gyulladása (pl. iridocyclitis szivárványhártya gyulladás - jellegzetes a fényérzékenység, homályos látás) is lehetséges a háttérben.

Tisztelettel: Dr.Papp Júlia szemész szakorvos

Kérdés: 2008. június 15., 21:30; Megválaszolva: 2008. június 15., 21:30
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok