Féreg?

Kedves doktorúr/nő A jobb szememmel, a látómezőmben, leginkább egy mikroszkóppal vizsgált féregre hasonlító képet látok átúszni. Ez évek óta, elő elő tűnő tünet, trópusi országokban nem jártam, egyéb kellemetlenséget sem okoz. Mi lehet ez? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

Tisztelt kérdező! A "féregszerű" lassan úszó kunkorgó, vagy egyenes vonalak, fonalak inkább az üvegtesti homályok szoktak lenni. Az üvegtestet alkotó rostok feltöredeznek, összesodródnak. Észlelni akkor észleljük őket amikor a látópályát is érintik, az éleslátás helye elé úsznak. Egyébként néha a könnyfilm egyenetlensége is okozhat hasonló lassan mozgó foltot - amőba szerű szabálytalan körvonalú. Ettől függetlenül érdemes lenne szemészeti műszeres vizsgálatot kérni, hisz a leírás alapján történő következtetés nem pótolja a réslámpás vizsgálatot.

Kérdés: 2010. szeptember 03., 12:05; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 08:45
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?