Szemészeti

Tisztelt Doktor Hölgyek és Úrak. A mindkét szememmel különbözö időpontokban vizszintesen kissé lefelé ívelöen a végeinél hullámzó áttetszö vizhullámokat látok. Morbid nem? Szeműveges vagyok rettenetes dioptriákkal, ráadásúl bifokális szemüvegeim vannak. 6-8 dioptria körüliek. A jelenlegi heművegem oly nehéz hogy már az or nyergem gyúladásával kell orvoshoz fordulnom. Kérdésem mi a betegsége a szememnek, lehet orvosi lézeres szem műtétem betegbiztosításra? Nem prívát mert azt nem tudom kifizetni.Ezt a bifokális szeműveget nem birja a szemem, sőt fény érzékeny is, ami még dob rá egyett az pedig hogy Veszprémi korházban mindkét szememben sok sok apró cystát találtak. Ca. egy évvel ezelött. A cysta nálam mint betegség 2001 óta fennáll Bakery cysta, Térd hajlatbani 4 műtét.. Elöre is köszönöm megtisztelö válaszukat.Üdvözlettel GR

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szem témában

Tisztelt kérdező! Kicsit elvesztem a kérdésben. A torzult, hullámzó vonalak miatt elsőként az üvegtest töredezettsége, az üvegtesti határhártya elváltozásai, esetleg a látóhártya eltérései (részleges vagy teljes leválása, vizenyője, gyulladása, cysticus degeneratio stb) vetődött fel bennem. Ezért feltétlenül érdemes lenne szemészetet felkeresnie, kontroll vizsgálat céljából. A szemüveggel kapcsolatban sajnos a támogatási rendszer nagyon megváltozott - szigorodott. A lézeres műtétet nem téríti, nem támogatja az OEP. A szemüveg esetén sajnos önköltségen lehetne vékonyított lencsét választani, és esetleg speciális szilikon orrtámaszt.

Kérdés: 2010. szeptember 01., 20:51; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 16:39
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?