Gyermekkorom óta visszatér az árpa

Tisztelt Doktornő! Kisgyerek korom óta néha-néha szúró, viszkető érzést érzek a jobb szememen, és pár nap után nagy piros "táska" van a szemem alatt. Kiskoromban azt mondták, hogy ez árpa. Kenem is egy fajta kenőccsel, ha érzem, hogy kialakul, bakteriális szemfertőzésekre van ez a krém. A kérdésem az lenne, hogy nekem mindig csak vörösödés és táska látható, néha akkora, hogy csak egy pici résen kukucskálok ki, aztán 3-4 nap múlva elmúlik, és fél évente, 3 havonta ismét előjön. Nincs genny, nincs kifakadás. Nem lehetne valami más módon megszabadulni ettől a fertőzéstől? Kiskorom óta szemüveges vagyok. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a árpa témában

Tisztelt kérdező! Érdemes lenne új szemészeti kontroll vizsgálatot kérni amikor ezek a tünetek fellángolnak és alaposan körüljárni a problémát. Bár valóban lehet a szemhéj duzzanata a szemhéjárpa igen korai jele, de azért egyéb szemészeti betegség is állhat a háttérben. Ha a pontos okát kiderítjük könnyen meg lehetne fogni a problémát, de ahhoz fontos, hogy éppen gyulladásos állapotban történjen a vizsgálat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 27., 11:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:38
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?