Korrigálható a látásom?

Üdvözlöm Önöket! 30 éves vagyok és az elmúlt pár évben észrevettem, hogy kismértékben romlott a látásom. A táblás látásvizsgálaton még átmegyek, de távolra néha már kicsit homályosan látok (ha éppen ki vagyok fulladva, akkor észrevehetőbb...). Sajnos a munkámból adódóan elég sokat ülök számítógép előtt. A családomban nem túl gyakori a látásprobléma, de a testvéremnek szemüveget kell hordania középiskola óta. A kérdésem az lenne, hogy a fellelhető módszerekkel, mint mondjuk a szem-torna és hasonlók, javítható-e a látásom? Segítségüket előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

Tisztelt kérdező! 30 évesek körében nagyon gyakori ez a jellegű szemfáradásos, homályos látást okozó eltérés. Ilyen esetben a leggyakoribb ok a szemizmok elfáradása a túlzott igénybevétel miatt. Legalább egyszer szükség lenne egy alapos, pupilla tágítással járó szemészeti kivizsgálásra. Ez alapján pontosan meghatározható a szemüveg igény. Ezt követően még - akár szemüveg mellett is - eldönthető, hogy milyen torna, pihentetés stb. válhat a szem előnyére.

Kérdés: 2010. augusztus 24., 21:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 20:35
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?