Munkaalkalmasság

Kérdésem a következő lenne! Születésemtől fogva egyszemes látással rendelkezem, a bal szememben a látóideg nem fejlődött ki rendesen, csak fényt érzékelem vele, s valamelyest a környezetemben lévő tárgyakat.Pálya módosításra készülök bölcsődei gondozónőnek készülök, a beiskolázáshoz nem kellett alkalmassági vizsga, szeretném tudni hogy ilyen feltételek mellett alkalmas leszek-e a pályára? Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

Tisztelt kérdező! Elnézést a késlekedésért, de próbáltam nagyon alaposan körbe járni a kérdést, mert nem mindenütt találtam egyértelmű válaszokat. Csecsemő és kisgyermek gondozáshoz (bölcsődei gondozónő pontosan nem szerepelt)a tájékoztatóban az alábbiakat találtam: szemészeti szempontból a két szem együttes látásélessége legalább 0, 8 legyen. (Szerencsére akkor is engedélyezik ha az egyik szemen 0 (azaz sajnos, mint Önnél csak fényt érzékel) viszont a másik szemen 80% látás (azaz 0, 8)) A térlátást - amihez mindkét szem viszonylag jó látásélességgel kellene rendelkezni - szerencsére nem írta elő, viszont a színlátást igen. Nagyon szurkolok, hogy a jó szemén legyen meg a minimális 80 % látás és sikerüljön az alkalmassági. (A szemészeti status mellett még további pl. bőrgyógyászati kritérium is van.)

Kérdés: 2010. augusztus 18., 15:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:34
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?