SZEM BETEGSÉG!

ROMLOTT KUTYAKONZERV FRÖCCSENT A SZEMEMBEN, AMIBEN RÉZ-SZULFÁT VAN AZÓTA A SZEM GOLYÓ SZÁRAZ.SZEM GÉLT HASZNÁLOK, ARRA SZERETNÉM KÉRNI, HOGY MEKKORA AZ ESÉLYE, HOGY VALAHA GÉL NÉLKÜL NEM LESZ SZÁRAZ A SZEM GOLYÓ?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

Tisztelt kérdező! A belefröccsent idegen anyagot nagyon alaposan - akár még a szemhéjak megemelésével, kibillentésével - ki kell mosni. Ha nincs sérülés, fertőződés akkor ezt követően néhány nap alatt regenerálódik a szem felszíne. Ha sérülés történt antibiotikumos kezelés és hámosítás válhat szükségessé. De a seb gyógyulása után szintén panaszmentesen gyógyulhat a szem és tartós kezelés nem válik szükségessé. Persze, ha a szemszáradás egyébként is ismert, akkor azt tartósan kell kezelni.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 18:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 23:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?