Szemészet

Tisztelt Doktor Úr-Nő 4 éves kislányomnak álandoan árpa nö mindkétt szemén. Az orvos már mindenféle kenőcsöt és cseppet írt neki de nem használt, ezért megműtötték egy éve. most minden kezdödik előről semmi nem használ és megint azt mondta az orvos, hogy műteni kell. Kérdésem, hogy medig fog ez még tartani vagy mit lehet még ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm Elvira

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a árpa témában

Tisztelt kérdező! Érdemes a kötőhártya váladékból tenyésztési vizsgálatot végezni, hogy az eredmény alapján pontosan ki lehessen választani a legmegfelelőbb antibiotikumot. A megfelelő ideig, hosszan tartó antibiotikumos kúra szintén elengedhetetlen. Emellett nagyon vigyázni, hogy véletlenül se dörzsölje meg a szemét koszos kézzel, ne dörzsöljön bele semmit, ne piszkálja. A betegség bizonyos pontján túl, amikor a párakötés hatására magától nem tud kifakadni, sajnos elkerülhetetlen az árpa ismételt műtéti megnyitása. Ezekre figyelve az árpa kialakulásának gyakorisága fokozatosan csökken, még az erre hajlamos gyerkőcben is.

Kérdés: 2010. augusztus 02., 14:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 22:59
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?