Panaszok

Kedves Doktor Nő/Úr! 6 éve vannak 4-5 havonta visszatérő episcleritises tüneteim. Tavaly, egy orrnyergen ért ütés hatására szédülés, fülzúgás, kar és lábzsibbadás is társult a tünetekhez. Komoly góckutatást kezdeményeztek a szemklinikán, illetve neurológia/sm kapcsán is voltak általános, és képalkotós vizsgálatok. Mind negatív lett. Idén Januárban felmerült, hogy az időközben kialakult erős szemszárazság, és az egész tünetegyüttes mögött esetleg fog probléma áll. Fogra utaló probléma nem volt egyértelmű, ezért homeopátiás golyókkal próbálták 8 héten keresztül megszüntetni a tüneteimet, amik eleinte természetesen felerősödtek, egyik kötőhártya gyulladásból a másikba zuhantam... A homeop. kezelés végén a tünetek csökkentek, és a gyökérkezelt fogamat is kihúzták. Úgy tűnt hogy jobban vagyok, de sajnos a szemszárazság társult tünetei lassan mégis fokozódnak ( rossz, "instabil" látás = hol jól látok, hol rosszul, szédülök és émelygek, általános idegi gyengeséget, irritáltságot veszek észre, amin nyugtató időnként segít( fél 0, 25-ös frontin vagy 1 kapszula Rhodiolin) ) Jelenleg is - 1 hónapon belül újra - kötőhártya gyulladásom van, és a szemem alatt duzzadt, vizenyősebb a szemkörnyék, amit eddig nem tapasztaltam. 2 hónapja készült vér leleteim teljesen negatívak, neurológusnál is 2 hónapja jártam, eltérést ő sem talált! Szeretném kérdezni, hogy merre kellene indulnom, hogy a szemszárazság és a visszatérő kötőhártya gyulladás okát feltárjuk. Köszönettel és tisztelettel, Sz Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

Tisztelt kérdező! Az episcleritisek egy részének a legalaposabb kivizsgálás után is ismeretlen a kiváltó oka. Mindemellett a szemszáradás miatt érdemes lenne immunológiai és endokrinológiai irányba is kiterjeszteni a kivizsgálást. a különböző autoimmun hátterű betegségek gyakran társulnak egymással. A pajzsmirigy hormonszinteket is jó lenne ellenőrizni, mert a pajzsmirigy rendellenességeket gyakran kíséri szemszáradás, de vizenyős, irritált is lehet a szem.

Kérdés: 2010. augusztus 02., 10:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 22:52
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?