Szemüveg

Üdv, A nevem L. Attila Szemorvosnál voltam, és az az eredmény jött ki, hogy mindkét szemem 0 dioptriás, vagyis rendben van, de a jobb szemem 0, 5 cilinderes. Rengeteget ülök a munkám miatt számitógép előtt, gyakran vörösek a szemeim, ezért gondoltam hogy kell szemüveg. Viszont ezek szerint nem romlott a látásom. Az a kérdésem lenne, hogy a 0.5 cilinder miatt érdemes szemüveget rendelni, mivel harmincezer körül lenne, némely optikus szerint pedig erre nem muszáj. Esetleg el kellene mennem még egy vizsgálatra, mert hihetetlen, hogy nem romlott a szemem ennyi számitógépezés és könnyezés után. Üdvözlettel, Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza a szemüveg témában

Kedves Attila! Egyelőre én sem javaslom ennek a szemüvegnek az elkészítését, kivétel abban az esetben, ha sokkal jobbnak érezte látását a felírt korrekcióval. Esetleg egy dioptria nélküli színezett védőszemüveg készítése csökkentené panaszait. Ezek a lencsék kontrasztosabbá teszik a látást, nyugtatják a szemet, és a speciális egyéb rétegek /antireflex/ miatt tovább javítják a látóélességet. Általában zöld és barna lencséket javaslunk a monitor előtti munkavégzéshez, amelyekről bővebb felvilágosítást az optikai üzletekben kaphat. Általában arra is van lehetőség, hogy ezeket a lencséket megnézze, és esetleg kipróbálja, hogy melyik Önnek a megfelelőbb. Mindkét lencse nyugtató hatású, amelyek a munkahelyi megvilágítások hideg fényét is kellően tompítják, tovább növelve a látás minőségét. Még egy vizsgálat elvégzését nem tartom fontosnak, elég ha évente ellenőrizteti, hogy van-e esetleg valamilyen változás.

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2010. augusztus 01., 20:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:08
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?