• szem probléma - ismételt kérdés feltevés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebBeteg! Egy tanács végett fordulnék Önökhöz a szemem miatt. Az előzménye a problémának az, hogy születésem óta rossz a jobb szemem - oxigénhiánnyal születtem. Anno gyerekkoromban hordtam szemüveget, de aztán nem javasolták, hanem inkább a kontaktlencsét. Aztán megpróbáltuk azt, de az meg nem maradt meg a szememen, mindig lecsúszott. Most az idén szerettem volna egy szemműtétet elvállalni - lézeres -, de azt mondták, hogy nem segítene rajta a műtét, mondván, hogy tompa látásom van. Mivel a kép nem ment át, ezért inkább megpróbálom leírni ide a papíron levő adatokat: VD=12.00mm Jobb Szem: S C A <-19.25 - 1.50 112> <-20.00 SE > ---------------------------------------------------------- Bal Szem: S C A <- 0.75 - 0.25 1> <- 1.00 SE > Az lenne a kérdésem, hogy figyelembe véve a szemem állapotát és az eredményeket, mit tudok tenni azért, hogy a jobb szememmel képes legyek látni? Akár speciális műtét v. kezelés? Vagy ezen már csak is a szemüveg segíthet, de akkor gondolom az is csak átmenetileg! Hallottam erről a látásjavító szemüvegről - esetleg az ilyen problémáknál nem segíthet? Nagyon köszönöm a válaszát előre is és elnézést ha kissé hosszúra sikerült a kérdésem! Üdvözlettel: P

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A leírt nagy dioptria értéket véleményem szerint meghaladja a szaruhártya lézeres műtétének tartományát, biztonságosan ezzel a módszerrel nem lehet korrigálni. Az nem volt egyértelmű számomra, hogy a lemért és felpróbált nagy mínuszos dioptriájú lencsével mennyi volt a látásélesség? Első lépésben ezt lenne érdemes tisztázni. További lépésként a kontaktlencse felpróbálása lenne javasolt - nagyon sokat fejlődött a kontaktlencse illesztés az utóbbi időben. Bár ilyen dioptria tartományban ez valóban nehézkes - gondolok a lencse legyártására stb. Ezek segítségével eldönthető, hogy valóban fennáll-e a tompalátás. A tompalátáson sajnos nem segít sem műtét, sem korrekció! Ha ugyanakkor jelentős a látásjavulás a korrekció hatására, akkor érdemes lenne elgondolkodni esetleg a szemlencseműtéten! Ilyen esetben bár nincs szürkehályog, a szemlencse tiszta de elvégezhető a szemen az igen elterjedt "szürkehályog műtét", tiszta lencse extractio műlencse beültetéssel. Tisztában kell azonban lenni a műtét mindenféle kockázatával - bevérzés, látóhártya leválás, gyulladás stb. Emellett figyelembe kell azt is venni, hogy nem minden műlencse képes alkalmazkodni a közeli munkához (ilyenkor homályosabb lehet a látás). Remélem valamennyit segíthettem!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 28., 10:41; Megválaszolva: 2010. június 29., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés