• Szürkehályog gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm gyors válaszát 4 éves kislányom szemsérülésével kapcsolatban. Tudom hogy vizsgálatok nélkűl nem lehet bármi konkrétumot mondani/a megyei korházba jövő hét péntekre kaptunk időpontot(elég távoli időpont és nagyon kétségbe vagyunk esve). A sérüléskor az ambuláns szemészorvos nem látott olyan konkrét sérülést ami maradandó károsodásra utalt volna. Bevérzés nem volt csak hajszálerek látszottak elég sűrün. A szürkehályogot a mi korházunk szemész szakorvosa vette észre és ő kuldött bennünket Kaposvárra. A baleset a múlt hét kedden történt a diagnózis pedig mai. Azt hogy hol látszik a szürkehályog nem tudom. Köszönettel Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Kedves  Andrea!

        A kb. 10 nap múlvai vizsgálat az elmondottak alapján nem kés?. Ha az els? ambuláns vizsgáló nem látott maradandó sérülésre utaló elváltozást az nagyon jó. Azt jelenti valószín?leg, hogy a tompa üt?dés miatt változott meg a szemlencse szerkezete, anyagcseréje és nem a tok repedt meg. Ha a szürkehályog kiterjedése miatt m?tét javasolt, (gyerekeknél altatásban és ma más speciális műlencse beültetéssel) akkor is érdemes várni az üt?dés után 3-4 hetet. A szövetek regenerálódása miatt. Ritkán arra is volt példa, hogy a szemlencse szerkezete kismértékben rendez?dött, a homály tisztult.

        A látást otthon játékosan is lehet ellen?rízgetni, kérdezni a kicsit, hogy a nem sérült szemet letakarva mit lát? Ha jelent?s fokú - korábbihoz képest - a romlás akkor még ezen a héten fel kellene keresni a kórházat.

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia  szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-10 20:06:13; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: