glaucoma

tisztelt vebbdoktor elkeseredésemben irokönek hogysegitséget kérjek öntöl.elsödlegesnyiltzugu glaucómám vankilenchonapja ésnemtudjákbeálitani aszem nyomásomat márnégyfajtaszemcsepethasználtam mostcombigancsepethasználok és33 asaszemnyomásom sajnosegyszemelélekgyerekkoromota amit glaucóma végetkelet eltávolitani párnapja mégbeisvérzetaszemem nagyonfélek.leiróm avizsgálati eredménytszemlencsetiszta, biomikroszkopiatiszta, kornakmegfelelőfunduslátható, papillaépnemexcavált.mindenhonabanjárokelenörzésre denemtudjákbeálitaniaszemnyomásom, nagyonkéremsegicségéthogynevakuljakmeg előreiskőszőnőm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza glaucoma témában

Tisztelt kérdező! Néhány dolog nem egészen világos a leírásban. Ezen az egyetlen szemén "csak" kilenc hónapja diagnosztizálták a zöldhályogot? Amikor a másik szemét gyermekkorában eltávolították megvizsgálták mindkét szemét? A megmarad szemen nem ellenőrízték a nyomást stb.? Az eltávolítás oka mi volt a zöldhályogon túl - fájdalom, bevérzés? A friss szembevérzésnek az eredete tisztázódott? Nincs egyéb szemészeti betegsége ezen kívül - sérülékeny erek, cukorbetegség, keringési zavar, szemet ellátó erek károsodása egyéb fejlődési rendellenesség? A látótér vizsgálat eredménye is fontos lehet és ha elérhető az idegrost réteg vastagságának a mérése is (OCT) . Jó lenne a szaruhártya vastagságát ellenőrízni és ezzel az értékkel korrigálni a mért értéket, ezen túl, ha valóban felnőttkori primer nyílt zugú glaucómával állunk szemben mérlegelni lehetne a lézeres kezelés is (SLO selectív laser trabeculoplastica) , ha szükséges még további kombinációs cseppeket esetleg időnként vízhajtó tablettát alkalmazni. Ha a vérzés oka kideríthető akkor annak a megfelelő kezelése: érfestés, a károsodott, gyengébb erek lézeres kezelése.

Kérdés: 2010. április 29., 13:20; Megválaszolva: 2010. április 29., 13:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák