• Szemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A férjem 1-es tipusu cukorbeteg, most a szemén szürkehályagot észleltek. A kérdésem az, hogy lehet-e kezelni vagy csak műtéti uton lehet eltávolitani. Borika

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! A szürkehályog alapvető, végleges megoldása az elszürkült szemlencse műtéti úton való eltávolítása. A szemlencse elszürküléséhez számtalan dolog vezethet, amelyek közül fontos a szemlencse anyagcseréjének megváltozása. Biztosan észlelte már a férje, hogy ha nem megfelelő a vércukorszint akkor homályosabb a látás és amikor rendeződik újra csökkennek a panaszok. Ezért is nagyon fontos, hogy a szénhidrát háztartás teljes mértékben, tartósan rendezett legyen - így a szemlencse anyagcseréje is kedvezőbb lesz, így esetleg lehetőség lesz a szürkehályog előre haladását mérsékelni


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-19 14:19:21; Megválaszolva: 2010. március 19., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: