• Üdvözlöm Doktor Nő/Úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám nemrégiben szemészeten járt, mivel olvasási panaszai voltak. A kórlapján több adat szerepel, s nem jövünk ki belőle. Ha lenne olyan kedves és "lefordítaná" nekem egyszerűbb nyelvre. Tehát V:1, 0 cyl +0, 5 dtg 90=elf. V:1, 0 ünfe. PD=62 K:+1, 5D = cyl + 0, 5 dtg 90 K:+1, 5D---------------PD=60mm Tehát érdekelne a jobb-bal szem tényleges dioptriája, cylindere, foka, és hogy egyáltalán milyen szemüveg kell neki a zavartalan olvasáshoz. Előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a szemüveg témában

        Kedves Imre!

        Édesanyjának a következő olvasósemüvegre van szüksége.

        J: +1, 50 = +0, 50 cyl 90 fok

        B: +1, 50 sph

        Pd=60mm

        Csak a jobb szemére szükséges cilinderes lencse, a bal szemére sima másfeles lencse szükséges.

        Remélem, hogy segítettem.


        Halmosi Edina, optometrista kontaktológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-07 19:45:40; Megválaszolva: 2010. március 07., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: