• Szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó estét! Elgondolkoztam már a szemműtéten, mert a szemüvegemet nem szeretem hordani kontakt lencsét nem is használok... Mekkora ennek a műtétnek a kockázata?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szemműtét témában

        Tisztelt kérdező! Igyancsak szűkszavú, tömör kérdéséből nem sokat tudtam meg, így sajnos érdemben válaszolni sem tudok. Úgy tippelném a szaruhártyán végzendő lézeres szemműtétre kérdez rá, aminek több típusa is ismert (PRK, LASIK, LASEK). A kockázat megítéléséhez ismerni kell az alap szemészeti problémát: a fénytörési hiba típusát (rövidlátó vagy távollátó), a mértékét (bizonyos dioptria fölött nem kivitelezehető biztonságosan a beavatkozás), van-e szaruhártya görbületi eltérés cylinder, milyen a szaruhártya vastagsága és melyik típusú műtétet szándéozik választani. Fontos ezen túl az életkor is - érdemes megvárni amíg stabilizálódik a fénytörési hiba, nem fokozódik tovább (18-19 év kb.). Szerintem érdemes lenne felkeresni legalább egy ilyen lézeres beavatkozást végző intézményt és alaposan tájékozódni.


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 15:00:02; Megválaszolva: 2010. március 02., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: