• Koraszülött baba szembetegsége komoly?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Úr/Hölgy! Kislányom 36.hétre született 1750 gr.-al, de 3héttel kisebbnek nézték. Másodszori szemvizsgálaton a következőt írták: Fundus:Ép papillák, A centrumtól kifelé az érárkádon kívül erőteljesebb táblázottság, ereződés a peripheria felé kielégítő, plussz tünet nincs. Macula ép. Mit jelent ez, mennyire komoly, mire számíthatunk mi lessz a látásával. köszönöm:heni66

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A koraszülött babákra minden tekintetben - főleg az elején - az átlagosnál is sokkal, de sokkal jobban oda kell figyelni. Műszeres vizsgálat nélkül csak a leírásra támaszkodva nehéz érdemben nyilatkozni a kicsiről. A szemészeti leírás szerint az éles látás helye és a látóidegfő is rendben van. Szerencsére nincs plussz tünet. A koraszülöttségből adódóan természetes, hogy a táblázottság az ideghártya "érettsége" még kicsit elmarad, éretlenebb. Ami még megnyugtató, hogy a széli részek felé is kielégítő az ereződés. Nagyon jó, hogy nem szerepel a leírásban vérzés, sáncképződés vagy kóros ereződés sem! Természetesen a rendszeres kontroll elengedhetetlen, mert későbbiekben is egy kicsit nagyobb arányban alakulhat ki közöttük kancsalítás vagy szemüvegesség.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 16:09:46; Megválaszolva: 2010. február 28., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: