• Szemészet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelet Dr Úr/Nő

        Pár napja ha kicsit erösebben becsukom a jobb szemem (pl.ásításkor)akkor fájdalmat érzek a szemgolyóm kölső (halántéki)részén.Olyan érzés, mintha egy kést szúrnának bele.Nem tudom eldönteni, hogy igazán a szemgolyóm fáj-e, vagy a szemmozgató izmok. Mivel NDC-m van, és fokozott izomgyengeségem először arra gondoltam, hogy az okozzhatja ezt a tünetet is. Március 8.án kell mennem kontrollra a belgyógyászatra, várjak vele addig, vagy keressek fel egy szemészt? De ott is csak időpontra fogadnak, azt meg úgyis csak 3-4 hétre adnak. 

        Tisztelettel:Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A szemizmokat érintő betegségek, elváltozások jellegzetes tünete, hogy a fájdalom a szem mozgatásakor jelentkezik, illetve fokozódik. Valamint a másik zavaró tünete az izomegyensúly megbomlásának a kettőskép jelentkezése. Az éles, erős, szemhéjzáskor jelenkező fájdalmat inkább felszínes eredetűnek gondolnám. Érdemes lenne inkább már most kérni szemészeti vizsgálatra időpontot, mert akármilyen eredetű is a késszúrás szerű fájdalom, ki kellene deríteni az okát.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 15:28:10; Megválaszolva: 2010. február 28., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: