• Szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1967- ben kancsalsági műtétem volt. Az azóta eltelt időben újra visszafordult de most az ellenkező irányba.Igaz 64 éves vagyok de sokszor zavaró még saját magamnak is. Kérdésem műthető e újból és mit kell tennem. Beutaló kell e? Milyen vizsgálatok szükségesek? Hol végeznek megbizhatóan ilyen műtétet? Köszönettel K. I.

        WEBBeteg szakértő válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! A műthetőség emgítéléséhez egy friss orthoptikai (kancsalsági) vizsgálat szükséges. Beutaló tudomásom szerint nem szükséges jelen pillanatban a szemészeti szakrendelésre, de általában időpontot kell egyeztetni. Pontos kancsalsági szögmérés, a szem jelenelegi állapotának a felmérése elengedhetetlen. A szöget közelre és távolra is ellenőrízni kell. Ha kicsi a szög első lépésben prizmás szemüveg javasolt, ha adott szög értéket meghalad akkor kell gondosan kidolgozni, megtervezni melyik izmon milyen műtétet kell végrehajtani és milyen hegeket kell felszabadítani. A korábban már operált szemizmok különböző mértékben hegesedhetnek, lepataphatnak vagy elvéknyulhatnak - ezért a műtét utáni eredményt még nehezebben lehet megbecsülni, mint az első alkalommal operált szem esetén. Gondolni kell a kettőslátás kialakulásának lehetőségére is, ami néha még zavaróbb lehet.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 15:22:57; Megválaszolva: 2010. február 28., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: