• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Tisztelt Stáv!

        Először is megszeretném köszönni a lehetőséget, hogy bizalommal fordulhatok Önökhöz. Személyes problémám azzal kezdeném, hogy pár évvel ezelőtt (2) a bal szememnél egy sötét pont kialakulására lettem figyelmes. Sajnos rá nemsokára a jobb szememnél is ugyanez történt ott pedig nem pont hanem mondhatom valamiféle fekete hálózat jelent meg. Mindkét esetben a szem külső oldalán jelentek meg és úgy tapasztalom, hogy folyamatosan fejlődnek befele a látóterem középpontja fele. Voltam már orvosnál velük de semmit sem tudnak segíteni ez volt a válaszuk (Persze szedtem különböző vitaminokat de javulást nem észleltem). Az orvosok állításaival ellentétben, nem uszkálnak a szemem előtt hanem stabilak és mindig hová nézek folyamatosan követik a szemgolyó mozgását.

        Elnézést kérek a hosszú levelemért.

        Kérem ha tud segíteni nagyon megköszönném.

        Köszönöm válaszát előre is.

        Tisztelettel: Bodor Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Mászeres vizsgálat nélkül csak a leírásra támaszkodva a panaszokat és tüneteket az üvegtesti homályok okozhatják. Ezek esetében valóban bő folyadék, vitaminok és nyomelemek fogyasztását javasolhatjuk - a cél, hogy legalább ne fokozódjon a mennyiségük. Az elhelyezkedésük, mozgékonyságuk megítélésénél segít, ha határozottan jobbra és balra tekintgetünk váltogatva. Ezt követően pedig fehér felületre nézünk. Ha fixált tekintet mellett lassan áramlanak, úsznak akkor valóban üvegtesti homályok okozzák a panaszokat. Ha viszont valóban stabilan, mozdulatlanul állnak a homályok, akkor az okot máshol kell keresni. Az ok felkutatásához látótérvizsgálat, pupilla tágítás mellett szemfenék vizsgálat szükség esetén érfestéses vizsgálat lehet javasolt.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 20:28:11; Megválaszolva: 2010. február 28., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: