• Szembetegség: Mi lehet a betegség kiváltó oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Nemrég egy elég kellemetlen meglepetés ért: bevérmesedett és bepirosodott a szemem. Nem gondoltam, hogy komoly lehet, de pár nap múltán jobb szememre elveszítettem a látásomat. Orvoshoz fordultam és injekciók, gyógyszeres kezelés (Medrol, Tobradex, Augmentin stb.) és egy hetes kórházi kezelés után helyrejött a látásom, de azt mondták, hogy bármikor előjöhet, ha nem találják meg, hogy mi okozta (állítólag valamely belső szerv miatt) és látáskárosodáshoz vezethet. A betegség nevét csak románul tudom: uveita anterioara acuta endogena. A kezelés alatt kiütések jöttek ki az egész testemen, ami még mindig megvan és kórosan sovány létemre meghíztam, de ez sajnos a kezelés befejezésével elmúlt. Az érdekelne, hogy meg lehete-e gyógyítani a szemet, esetleg hol lehetne a legjobb kivizsgálást elvégezni? Mi lehet a betegség kiváltó oka, tehetek valamit, hogy elkerüljem egy lehetséges, újbóli megvakulást?

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Kezdjük a diagnózissal: uveita anterioara acuta endogena= acut endogén anterior uveitis. A szem elülső részének akut gyulladása, melyet valamilyen szervezeten belül elsődleges gyulladás vált ki. A szemet erős gyulladáscsökkentőkkel "meg lehet gyógyítani", de minden egyes kiújulás után nehezebben, esetleg csak maradványtünetekkel gyógyul. A kiváltó ok ellen annyi tehető, hogy teljes kivizsgálást kell végeztetni és az alapbetegséget kezeltetni. fül-orr-gégészeti, fogászati, nőgyógyászati vagy urológiai, rheumatológiai stb. vizsgálatok. Megfelelő képalkotó vizsgálatok: gerinc, medence bemenet, szükség esetén fogászati röntgen. Valamint laborvizsgálat a gyulladás detektálására. Érdemes olyan intézményt felkeresni ahol nem kell sokat ide-oda járogatni, hanem minden szinte egy helyen elvégezhető.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 14:50:58; Megválaszolva: 2010. február 24., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: